Klaar voor bediening
Schoonmaak, desinfectie en hygiëne in eet- en drankgelegenheden
De hygiëne eisen nemen sterk toe om de heropening in goede banen te leiden.Het opnieuw evalueren van uw hygiëne- en schoonmaakprotocollen is van cruciaal belang om uw gasten in een schone en veilige omgeving te kunnen verwelkomen.
Voldoen uw huidige installatie en schoonmaakmaterialen wel aan de richtlijnen? Daar waar hygiëne al van cruciaal belang was in de keuken, is dat nu ook voor de rest van uw uitbating. Speciale aandacht schenken aan de te reinigen contactpunten ofwel de frequent aangeraakte oppervlakken zorgt voor een lager risico van besmetting en geeft uw gasten een veilig gevoel.
Vileda Professional ondersteunt en adviseert over:
- Infectiepreventie
- Single Use of wasbare schoonmaakmaterialen
- Het belang van reiniging in het desinfectie process
- De voordelen van het toepassen van kleurcodering
- Kwaliteit waarop u kunt vertrouwen
Risicovolle contactpunten
Naast de standaard reinigingsprocessen moet er ook gekeken worden naar de meest aangeraakte oppervlakken of “contactpunten”. Om het risico op verspreiding van schadelijke micro-organismen en virussen zo goed mogelijk tegen te houden moeten deze contactpunten regelmatig gereinigd worden.Een paar voorbeelden van risicovolle contactpunten:
Restaurant
Restaurant
- Handgrepen (deuren, deuropening)
- Bedienknoppen voor apparatuur (ovens)
- Kranen, spoelbak, handhygiëne
- Koelkast- en diepvrieshandgrepen / -laden
- Kookgerei, apparatuur en dispensers
Keuken
Keuken
- Handgrepen (deuren, deuropening)
- Bedienknoppen voor apparatuur (ovens)
- Kranen, spoelbak, handhygiëne
- Koelkast- en diepvrieshandgrepen / -laden
- Kookgerei, apparatuur en dispensers